Gebruiker-gedefineerde actiecombinaties maken

In RFEM 6 kunt u eigen belastingcombinaties laten maken op basis van uw eigen combinatorieken.

Het gaat op de volgende wijze:

Zet de Combinatie Wizard aan in het dialoogvenster 'Belastinggevallen & -Combinaties'.

Definieer vervolgens uw belastinggevallen. In ons voorbeeld wordt de actie types lasten volgens de Eurocode 0 gebruikt.

Nieuwe acties kunt u aanmaken in het Acties tabblad.

Wijs vervolgens de belastinggevallen op de juiste wijze toe aan het actietype.

A2:

A4:

Maak op het tabblad 'Ontwerpsituaties' een nieuwe lastwizard en wijs deze toe aan de relevante ontwerpsituaties:

Zorg dat 'Door de gebruiker-gedefineerde actiecombinaties' AAN staat.

Defineer bij Actiecombinaties uw eigen actiecombinaties via de 'Syntaxis invoer', zie onderstaand voorbeeld. U kunt ook haakjes gebruiken.

Vervolgens maakt RFEM 6 de juiste belastingcombinaties op basis van uw combinatorieken.

Verschillende types UGT combinaties

Wilt u bijvoorbeeld UGT combinaties met of zonder zettingen maken. Kopieer dan de bestaande UGT combinatie.

Selecteer per Actiecombinatie het relevante type UGT Ontwerpsituatie.

Omgaan met Resultaatcombinaties

Gebruik je Resultaatcombinaties. Selecteer dan per Resultaatcombinatie de juiste Ontwerpsituatie.

Meer weten over de combinatietypes van Resultaatcombinaties? (zie link: https://mscengineering.freshdesk.com/a/solutions/articles/8000072162)