Brandwerendheid van betonnen kolommen en liggers

In RFEM 6 kun je de brandwerendheid van betonnen kolommen en liggers controleren volgens de Eurrocode 2.

Ten eerste moet er een ontwerpsituatie voor de brandwerendheid worden gemaakt.

Ga vervolgens naar de 'Algemene Instellingen' dialoog van de Concrete Design for RFEM 6 addon.

Zet Configuraties te Berekenen > Brandwerendheid AAN.

Er verschijnt nu een 'Brandwerendconfiguraties' in de Navigator onder de Betoncontrole.

In deze configuratie kan de maximale brandwerendheid eis en bijvoorbeeld de methode worden ingesteld.

Via de staaf, staafverzameling of staafvertegenwoordiger dialoog kunnen specifieke brandwerendheidconfiguraties worden toegewezen.

Nadat de berekening succesvol is uitgevoerd verschijnen de details van de controle op brandwerendheid voor ontwerpsituatie 'Buitengewoon'.

Door te dubbelklikken op een controle kunnen de details van een controle worden onderzocht.