Reactiekrachten van steunpunten en -lijnen importeren

Het is mogelijk om de reactiekrachten uit een rekenmodel, zoals een 3D hal, te importeren in een ander, separaat model, bijvoorbeeld de betonnen fundering. Deze import is in tegenstelling tot de eerdere generatie van RFEM en RSTAB nu dynamisch en wijzigt de actiekrachten t.g.v. de reactiekrachten automatisch bij een eventuele wijziging.

Stap 1: Zorg er voor dat beide modellen in een map/'project' van het Dlubal centrum staan.

Stap 2: Zorg er voor dat het model met de reactiekrachten berekend is.

Stap 3: Importeer de diverse reactiekrachten van de steunpunten en -lijnen

Importeer de diverse reactiekrachten via het dialoogvenster voor knooplasten en lijnlasten. Selecteer in het eerste tabblad 'Van steunpuntsreactie...' en een tweede tabblad wordt zichtbaar.

Selecteer in het tweede tabblad het model waaruit geimporteerd dient te worden, het belastinggeval of combinatie, de lastrichting en de knoop of lijn met de reactie.

Stap 4: Druk op de knop 'Berekenen' en controleer de geimporteerde actiekrachten

Na eventuele wijzigingen in het 'reactiekrachten' model worden de resultaten in het 'actiekrachten' model verwijderd en u dient opnieuw het model te berekenen.