De programma's RFEM, RSTAB en RSECTION hebben de mogelijkheid van snelkoppelingen. Een toetsen combinatie zoals CTRL + S of CTRL + P voert dan een bepaald commando uit, bijvoorbeeld het opslaan van een bestand.

Standaard is er door een ontwikkelteam al een aantal snelkoppelingen toegekend. Bijgaand een overzicht van de bestaande snelkoppelingen:

Nieuw ModelCTRL + N
Model openenCTRL + O
Sluit modelCTRL + W
Model OpslaanCTRL + S
Opslaan alsCTRL + SHIFT + S
Afbeeldingen afdrukken naar printerCTRL + P
Opslaan als BlokCTRL + B
Sluit Applicatie afCTRL + Q
Selecteer Gerelateerde ObjectenCTRL + SHIFT + R
Bewerk SelectieALT + Enter
Inschakelen camera fly modeShift + F
Toont gehele modelF8
Bereken Huidig BelastingF5
Bereken AllesSHIFT + F5
Tabel - KopierenCTRL + Q
Tabel - PlakkenCTRL + V
Tabel - KnippenCTRL + X
Tabel - Verwijder Selectie CTRL + Del
Tabel - Kopieer RijenCTRL + +
Tabel - Rij LeegmakenCTRL + -
Tabel - Nieuwe Lege Rij InvoegenCTRL + I
Tabel - Verwijder Huidige RijCTRL + R
Tabel - Ga naar RijCTRL + L

U kunt ook zelf snelkoppelingen maken. Druk met de Rechtermuis op de knoppenbalk en selecteer 'Menu's en Werkbalken Aanpassen...'

Door in het 'Aanpassen' dialoogvenster op de rechterkolom naast de commando's te drukken, kunt u een eigen snelkoppeling aanmaken, bijvoorbeeld 'Afbeeldingen afdrukken naar Afdrukrapport'.

Wij adviseren om zelf de volgende snelkoppelingen minimaal aan te maken:

Toon EE-netCTRL + Mzie 'Resultaten'
Afbeeldingen afdrukken naar afdrukrapportCTRL + SHIFT + P
Beton ontwerpCTRL + SHIFT + B
Staal ontwerpCTRL + SHIFT + SOverschrijft de bestaande snelkoppeling 'Opslaan als''
Hout ontwerpCTRL + SHIFT + H
Aluminium ontwerpCTRL + SHIFT + A
Stalen Knoop ontwerpCTRL + SHIFT + K
VervormingenCTRL + 1
StaafresultatenCTRL + 2
VlakresultatenCTRL + 3
ReactiekrachtenCTRL + 4
Werkvlak XYALT + X
Werkvlak YZALT + Y
Werkvlak XZALT + Z