In RFEM 6 kunt u via zogenaamde scripts snel objecten maken, zoals steunpunten, staven, materialen, e.d.

Via de RFEM 6 ScriptManager kunt u uw eigen scripts aanmaken en beheren. Meestal verschijnt de Script Manager aan de rechterzijde van uw scherm. In ons voorbeeld heb ik de Script Manager boven de Navigator gezet. De Script Manager helpt mij immers om heel snel iets te modelleren.

Let op! De User scripts staan in c:\USERS\UW NAAM\AppData\Local\Dlubal\RFEM 6_6.02\

Voorbeeld 1: [Licentie - Enkel Staal Ontwerp] [Via onderstaand bestand te downloaden.]

Onderstaand script zet 1) de Nederlandse nationale bijlages voor staven en verbindingen, 2) zet de juiste addons AAN, 3) stelt RFEM 6 in op enkel staven en staafvertegenwoordigers, en 4) stelt een viertal staalkwaliteiten in.

// setup standard for combination wizard

general.current_standard_for_combination_wizard = general.NATIONAL_ANNEX_AND_EDITION_EN_1990_NEN_2019_11;

general.current_standard_for_load_wizard = general.NATIONAL_ANNEX_AND_EDITION_EN_1991_NEN_2020_08;

general.current_standard_for_steel_design = general.NATIONAL_ANNEX_AND_EDITION_EN_1993_NEN_2016_12;

general.current_standard_for_steel_joint_design = general.NATIONAL_ANNEX_AND_EDITION_EN_1993_NEN_2016_12;

// set the appropiate addons

STEEL_DESIGN.setActive(true);

CONCRETE_DESIGN.setActive(false);

TIMBER_DESIGN.setActive(false);

ALUMINUM_DESIGN.setActive(false);

STEEL_JOINTS.setActive(true);

STRUCTURE_STABILITY.setActive(true);

// set the types of elements

general.solids_active = false;

general.surfaces_active = false;

general.members_active = true;

general.member_representatives_active = true;

general.member_set_representatives_active = true;

// define a set of initial steel grades

Material(undefined, "S235 | EN 1993-1-1:2005-05");

Material(undefined, "S275 | EN 1993-1-1:2005-05");

Material(undefined, "S355 | EN 1993-1-1:2005-05");

Material(undefined, "S450 | EN 1993-1-1:2005-05");

Voor diverse problemen hebben wij een aantal JavaScripts voor u gemaakt. Deze Scripts hebben als doel u bekend te maken met de mogelijkheden van Scripting. De Scripts kunnen fouten bevatten. Als u suggesties heeft voor nieuwe scripts, neem dan gerust contact op.

Voor het webinar over JavaScript en het maken van Dynamische blokken verwijzen wij naar: https://youtu.be/B4vYlaXg2Bk?list=PL8ofwN6MZdI_G5ykk8Ue9TWdGXp8ff0ju

Console

Via de Console kunt u direct JavaScript toepassen. Dit kan in combinatie met de HELP knop een handige manier zijn op JavaScript te leren.

U kunt ook via de [i] knop, Java Script activeren: