Lokale sneeuwophoping modelleren

In RFEM dien je een lokale sneeuwophoping te modelleren via 'Staaflasten van Vlaklast'. Defineer eerst het gebied waarbinnen de sneeuwophoping plaatsvind. Bijvoorbeeld twee meter vanaf de einde van de staaf. Selecteer vervolgens beide randstaven en verdeel de staaf op de volgende wijze:

Geef de afstand in: bijvoorbeeld 2.0 [m] en selecteer bij Opties > 'Maak 'Op Staaf' knopen zonder de staaf te verdelen'.

Vervolgens ziet de constructie er bijvoorbeeld als volgt uit: 'Er is een aantal Cyaan kleurige knopen op Staaf zichtbaar'.

Deze Cyaankleurige knopen gaan we gebruiken om de sneeuwophoping te modelleren. Ga naar de vlaklast wizard en selecteer de drie knopen van het vlak en geef de juiste lastwaarde op, bijvoorbeeld:

Vervolgens wordt deze vlaklast omgezet naar 'extra' staaflasten via: 'Geef separaat weer'. In ons voorbeeld is de gewone sneeuwlast al gegenereerd.