Rapportsjablonen van 2D raamwerk en 2D betonvloer toepassen

Voor relatief eenvoudige constructies zoals een 2D raamwerk of een 2D betonvloer is het niet altijd noodzakelijk om het berekeningsrapport steeds opnieuw op te stellen. Je kunt zelf sjablonen maken, die je vervolgens steeds kunt hergebruiken. De sjablonen kunnen ook afbeeldingen bevatten van bijvoorbeeld een overzicht van de constructie, de wapening in een betonvloer of een overzicht van de snedekrachten van een resultaatcombinatie.

Let op: De bijgeleverde bestanden hebben in principe de globale Z-pijl naar beneden staan. Voor het 2D raamwerk hebben wij ook een bestand gemaakt met de globale Z-pijl naar boven.

Download een van de onderstaande RFEM-bestanden en sla het bestand op in een map met een duidelijk naam, bijvoorbeeld "RFEM rapport sjablonen". Op deze wijze kun je later eenvoudig de sjablonen naar eigen wens aanpassen.

Open een van de RFEM-bestanden, rekenen voor de zekerheid het hele model even door met 'Bereken Alles' en bewerk het bestaande, door MSc Engineering gemaakte berekeningsrapport.

In het volgende dialoog ga we het bestaande berekeningsrapport opslaan als sjabloon. Druk op de knop 'Opslaan als sjabloon' in de linkeronderhoek.

Geef het sjabloon een duidelijk herkenbare naam, bijvoorbeeld '2D betonvloer - sjabloon'. Stel eventueel het nieuwe sjabloon in als het standaard sjabloon voor elk nieuw berekeningsrapport.

Maak vervolgens een nieuwe berekening van bijvoorbeeld een betonvloer. Kies na het berekenen en de betoncontrole het juiste berekeningssjabloon via de knop in de linker onderhoek 'Laad sjabloon' en selecteer het sjabloon voor de 2D betonvloer en druk op [Oké].

Het berekeningsrapport van het nieuwe model zal nu samengesteld worden conform het sjabloon. Ook alle afbeeldingen zijn duidelijk aangepast aan het nieuwe model, zie bijlage (PDF-uitvoer)

Berekeningsrapport sjablonen kopiëren

De Berekeningsrapport sjablonen worden opgeslagen in het "report_templatesV2.bin"-bestand. Deze kan gevonden worden in de gegevens map van RSTAB of RFEM, rekening houdend met de juiste versie:

C:\Users\USERS\AppData\Local\Dlubal\RSTAB_9.0x\configs (vul bij x het juiste versienummer in)

C:\Users\USERS\AppData\Local\Dlubal\RFEM6_6.0x\configs (vul bij x het juiste versienummer in)

U kunt het bestand kopiëren, en indien nodig op een doel computer van een collega neerzetten/vervangen.