Openingen in vlakken in RFEM

Het is mogelijk om vlakken in RFEM te voorzien van openingen/sparingen. De voorwaarde is dan wel dat de gehele opening/sparing binnen het vlak ligt. Het is echter niet mogelijk om een vlak aan de randlijnen te voorzien van openingen. Er ontstaan foutmeldingen zoals:

De enige mogelijkheid is dan de randlijnen het vlak opnieuw te definiëren.

Het toepassen van een opening in een vlak kan op de volgende wijze:

Om in het middelste en rechtse geval toch een uitsparing te maken, moeten de randlijnen van het vlak geherdefinieerd worden. Nadat de sparingen zijn verwijderd, zie afbeelding, kunnen er knopen aangemaakt zijn op de intersectie van de lijnen met het Hulpmiddel 'Verbinden'.

Vervolgens kunnen de randlijnen opnieuw gedefinieerd worden.

Het resultaat zijn vlakken die er als volgt uitzien.

(Na het opschonen van de lijnen)

Bijgevoegd vind je het RFEM-bestand hoe je deze openingen/uitsparingen zou moeten definiëren