Inhoud van een goed sjabloonbestand in RFEM / RSTAB

In RFEM en RSTAB kan men sjablonen maken door een bestaand bestand op te slaan als sjabloon. Op deze wijze kan de gebruiker op een gestandaardiseerde manier werken. Het extra voordeel is het feit dat de gebruiker niet steeds opnieuw dezelfde instellingen moet AAN- of UITzetten.

Een goed sjabloon bevat de volgende onderdelen:

• Een aantal veel gebruikte materialen.
  • Eventueel een aantal veel gebruikte profielen.
  • Eventueel een standaard steunpunt met enkel X, Y, Z-translaties met enkel druk-oplegging voor de Z-richting.
  • Eventueel een standaard scharnier met vrije rotaties om de Y- en Z-as.
  • Een lijst met veel gebruikte belastingen, zoals Eigen Gewicht, Blijvende Belasting, Wind en Sneew.
  • Een lijst met (automatische) UGT-combinaties
  • Een standaard berekeningsrapport met uw eigen huisstijl
  • Een aantal standaard weergaves van het model: 3D Iso, Vooraanzicht in y-richting

Met de volgende beslissingen over de weergave van onderdelen:

• Oriëntatie van de staven AAN/UIT
  • Eigen gewicht belasting AAN/UIT
  • Knoopnummering AAN/UIT
  • Assenkruis in de oorsprong AAN/UIT
  • Kleuren volgens Doorsnedes
  • Vervormingen van staven in kleuren
  • Spanning in vlakken op basis van Constante op Elementen

In de bijlage is een voorbeeld van de 'Start' sjabloon toegevoegd.

Tip: Men kan ook het sjabloon uit het Dlubal Centrum starten en direct het bestand opslaan als ... Op deze wijze zijn er meer mogelijkheden om standaard instellingen toe te passen.