RFEM, software voor constructeurs

De 3D rekensoftware RFEM is software voor constructeurs om rekenmodellen te maken, te berekenen en te controleren. Constructeurs kunnen met de aantrekkelijk geprijsde software op een aantoonbare snellere wijze dan vergelijkbare rekensoftware, modellen opzetten of via MS Excel laten genereren. De rekensoftware RFEM laat de constructeur via Slepen en Neerzetten (Drag en Drop) eenvoudig rekenmodellen samenstellen en onderzoeken.

Voor meer informatie over RFEM ga naar: Link naar RFEM website of download het volgende document: Link naar RFEM mogelijkheden of bekijk onze lijst met referenties: Link naar Referenties.

Rekenmodel Stalen hal in rekensoftware RFEM

Balkrooster met tussenliggende liggers opgezet in RFEM

Deze software voor constructeurs laat de constructeur modellen maken van staal, beton, hout, aluminium, glas, metselwerk en composiete materialen. De automatische wind- en sneeuwgeneratoren voor 2D- en 3D-constructies laten de constructeur de wind- en sneeuwbelasting volgens de Eurocode 1 voor hallen e.d. genereren. Voor balkrooster vloeren kan de constructeur de vlakbelasting laten genereren.

Rekenmodel hal met schuin dak in RFEM

De rekensoftware kent geen onderscheid tussen lineaire en niet-lineaire combinaties. Deze software voor constructeurs bepaalt zelf de toepasselijke berekening (geometrisch lineair, geometrisch niet-lineare of fysisch niet-linear) en de consequentieklasse. De constructeur kan vervolgens zelf met de software automatisch de combinaties (niet-linear of linear) laten genereren volgens bijvoorbeeld de Eurocode 0 voor de uiterste grenstoestand, de buitengewonde toestand (aardbeving of incidenteel) of de bruikbaarheidstoestand (karakteristiek, frequent of quasi-blijvend). De door de software genereerde combinaties kunnen gemakkelijk door de constructeur gecontroleerd worden.

Automatische gegeneerde belastingcombinaties in RFEM

De constructeur kan met de software staven, balkroosters, raamwerken, wanden, vloeren, schalen en zogenaamde volumes berekenen. De modellen en de resultaten van alle onderdelen kunnen altijd gecombineerd worden.

Vervormingen berekend met de software van RFEM

De resultaten van de vervormingen, reactie- en snedekrachten kunnen door de constructeur gebruikt worden om diverse controles uit te voeren zoals de controle van de stabiliteit, sterkte en vervormingen. De software laat de constructeur de materialen controleren volgens o.a. de Eurocode voor staal, beton, hout, aluminium en glas. Ook composiet materialen kunnen gecontroleerd worden.

Daarnaast heeft deze gedegen software voor constructeurs meer mogelijkheden:

- Automatisch modellen genereren via MS Excel of via de API (programmeerbare omgeving)

- Aardbevingen controleren inclusief niet-lineaire tijdshistorie.

- Gedegen import en export van en naar Autocad, REVIT en Tekla Structures.

- Solid modelling van Staaldetails.

- Import van STP-bestanden uit bijvoorbeeld Inventor, Solidworks en Solidedge.

Spanningen en vervormingen berekenen van 3D solids in RFEM

Voor meer informatie over de rekensoftware RFEM: Link naar rekensoftware.eu